Welkom bij KB Tandtechniek, vandaag zijn wij gesloten.

Voor een afspraak bel het volgende nummer » 035 - 888 - 4 999

Bel ons » 035 - 888 - 4 999

Reparaties

Reparaties

Wij helpen u graag met het onderhoud van uw kunstgebit. U kunt bij ons terecht voor de volgende werkzaamheden;

Repareren of vastzetten

Zit uw kunstgebit los? Uw prothese gebroken of gescheurd? Raakt een tand of kies los? In de meeste gevallen kunnen wij uw gebitsprothese direct repareren of vastzetten. Binnen een paar uur heeft u uw gerepareerde prothese terug. Als uw prothese niet meer goed past wordt er een afdruk genomen van de kaak en kunnen wij een voering plaatsen om de prothese weer goed passend te maken.

Professioneel reinigen en polijsten

Goed onderhoud van uw prothese kunt u grotendeels zelf. Soms zorgt tandsteen, medicatie of bepaalde eetgewoonten echter voor aanslag die u zelf niet weg krijgt. Laat uw prothese daarom halfjaarlijks professioneel reinigen en polijsten.

Behandeling voor aanmeten, maken en plaatsen prothese
Een goed en gezond gebit is bepalend voor uw uiterlijk en uitstraling. Maar ook belangrijk bij het kauwen en spreken. Een gebitsprothese (ofwel kunstgebit) neemt als hulpmiddel de taken van uw eigen tanden en kiezen deels of volledig over.

Pijnvrij
Het aanmeten en plaatsen van een prothese doet gelukkig geen pijn. U krijgt geen prikken en er wordt niet geboord. Wel kan het maken van de afdrukken een beetje onaangenaam voelen.

Levensechte kleuren en reflectie
Voor het mooiste resultaat gebruiken we digitale fotografie en een kleurbepalingssysteem. Hiermee bootsen we natuurgetrouwe tinten en de juiste lichtreflectie. We houden rekening met de omringende tanden en maken protheses die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn.

Stappenplan behandeling
Voor een goed resultaat doorlopen we een aantal stappen. Doorgaans hebben wij 6 afspraken nodig om een nieuwe prothese te maken.

Afdrukken en beetbepalen
Eerst maken we een aantal afdrukken van uw kaak (happen). Voor de eerste mal nemen we de maat van uw kaken (boven en of onder). We plaatsen een paslepel in de mond met zachte vulling. Hiermee zien we de afdruk van uw kaak. Voor de tweede kaakafdruk gieten we opnieuw zachte pasta in een op maat gemaakte paslepel. Deze werkt preciezer dan de eerste. De pasta stijft op tot een rubberachtig geheel. We bouwen hulpstukken voor eventuele implantaten. Deze gaan mee in de afdruk. Verder bepalen we de hoogte en brengen verschillende waslagen aan op de lepel. We houden goed in de gaten dat de prothese netjes recht staat. We meten de kaakbeweging in alle richtingen en passen het opstellen van tanden en kiezen desgewenst aan. Op basis van de mal maken we een wassen proefprothese. Dit geeft u een duidelijk beeld van hoe uw prothese er uit komt te zien. Heeft u een foto van uw eigen gebit of van een gebit dat u mooi vindt? Neem deze mee als voorbeeld.

Passen van proefprothese
U wilt natuurlijk lang kunnen genieten van uw nieuwe prothese. Met de wassen proefmal krijgt u alvast een goede indruk van het uiteindelijke resultaat. Wij plaatsen de proefprothese in uw mond zodat u zelf in de spiegel kunt zien hoe het staat. Hoe ziet het eruit? Voelt het goed? Wat vindt u van de kleur en de vorm? Hoe staan de tanden? Veranderingen zijn nu nog mogelijk. Neem bijvoorbeeld een familielid mee of iemand die u goed kent. Twijfelt u toch nog? Dan maken we een tweede pasafspraak.

Een nieuwe prothese
Een nieuw gebit is fijn, maar ook best even wennen. Het kan zijn dat u voor uw gevoel anders praat. En dat uw eten anders smaakt. Soms maakt u meer of juist minder speeksel aan. We geven tips over hoe u sneller went aan uw nieuwe gebitsprothese. Laat uw prothese ’s nachts bijvoorbeeld beter uit, zodat uw tandvlees kan rusten. Ook geven we u enkele tips over het onderhoud. Wat u het beste kunt gebruiken of juist beter vermijdt. Wist u bijvoorbeeld dat u uw nieuwe kunstgebit beter niet kunt bewaren in een glas water? Gebruik liever een afgesloten bakje met een paar druppels water om het vochtig te houden.

Controle en nazorg

Na het plaatsen komt u meestal nog twee keer terug. U heeft uw gebitsprothese enige tijd gedragen en de prothese knelt hier en daar misschien wat. Ook kunnen zich wat drukplekken vormen. Tijdens de afspraak controleren we of uw prothese nog goed past en stellen of slijpen we deze desgewenst bij. In overleg met uw eigen tandarts of met ons, komt u jaarlijks terug voor controle.

Tussentijds klachten?
Heeft u vaker last van pijnlijke drukplekjes? Een knellende prothese is vervelend. Maak meteen een afspraak. Meestal kunnen we uw probleem direct verhelpen. Zorg er wel voor dat u tot 24 uur voor de afspraak de prothese inhoudt. Zo kunnen we goed zien waar de drukplaatsen zitten.