Welkom bij KB Tandtechniek, vandaag zijn wij open tot: 17:00 uur

Voor een afspraak bel het volgende nummer » 035 - 888 - 4 999

Bel ons » 035 - 888 - 4 999

Protheses

Protheses

Wij helpen u graag met uw nieuwe prothese, de volgende protheses kunnen wij voor u realiseren.

Gedeeltelijke prothese

Wilt u een prothese en heeft u nog een aantal eigen tanden of kiezen? Meestal is een gedeeltelijke of partiële prothese dan voldoende. De prothese vervangt de afwezige elementen.

Volledige prothese

Geen eigen tanden en kiezen meer? Dan maken we een volledige prothese. Hiervoor moet voldoende kaakbot beschikbaar zijn. Anders kunnen implantaten worden gebruikt.

Frame-prothese

Een frame-prothese lijkt op de deelprothese. De basis is echter gemaakt van metaal en de pasvorm stabieler. Het frame draagt comfortabel en is beter en prettiger voor uw kaak en tandvlees.

Implantaat

Een implantaat is een kunstmatige tandwortel gemaakt van titanium. Deze wordt direct in uw kaak vastgezet met daar bovenop een constructie. Deze combi geeft het houvast aan bijvoorbeeld een kroon, een brug of een prothese. Voor het vastklikken van een prothese zijn twee implantaten genoeg. Met vier of zes implantaten kan de prothese zelfs volledig vastgeschroefd worden. Een bijkomend voordeel: met implantaten voorkomt u gelaatsverandering. Zonder natuurlijke wortels kan uw kaak namelijk slinken.

Tandvlees-epithese

Last van teruggetrokken tandvlees? Zitten er grote ruimtes bij de wortels tussen uw tanden? Met een uitneembare prothese (tandvlees-epithese) vervangt u een deel van het tandvlees. Wij meten de epithese bij u aan en maken deze op maat.